Nyhedsbrev er sendt ud med det glade budskab: Du har 200 arbejdstimer tilbage i år. Planlæg dem nu – og få tid til de overraskelser, der gemmer sig og springer ud, når du tager fat i opgaverne de næste måneder.

Vi skal nok nå det

På dette tidspunkt af året er vi som regel fulde af fortrøstning. Vi skal nok nå det, der venter. Men om ikke så længe begynder det at knibe. Mange får fornemmelsen af, at alle skuffer i kommoden er åbne på én gang. Og at der springer overraskelser og forsinkelser ud af opgaverne, som man ikke har regnet med.

Panik – vi når det ikke

Så begynder presset. Amygdala, som er den del af hjernen, der overvåger, om der er noget farligt på færde, sætter kroppens alarmsystem i gang. Det sker med beskeden: “Der er trussel på livet”. Den har ikke anden besked at give. Den kan ikke skelne, om det er for mange opgaver, der presser sig på, eller om det er løver og tigre, der går til angreb.

Så luk nogle af skufferne. Er du leder, så skal du være særligt opmærksom, fordi du skal igennem både dine egne og din afdelings opgaver. Luk skuffer ikke bare for dig selv, men også i afdelingen.

Læs mere om hvorfor og hvordan i nyhedsbrevet: 200 timer tilbage i år – planlæg dem nu

Læs mere om nyhedsbrevet eller tilmeld dig