Tips og gode råd findes der masser af. Her får du udvalgte links, som indeholder ny viden eller en god måde at forklare på, som er forskningsmæssigt baseret og i en kvalitet, du kan stole på. Hvis du ikke bare vil slukke computeren og holde fri i stedet, som vores kat foreslog for nogle år siden…
Ledertrivsel med gode nye vaner
Langsommere tempo – bedre kvalitet – bedre liv. I stedet for at vende tilbage til arbejdspladserne på samme hektiske måde som før Corona, kan vi med fordel tage en del af de positive aspekter med retur. En af dem er, at mange har oplevet, at de har større grad af frihed til at planlægge arbejdsdagen, så det passer i deres egen og familiens rytme. At holde pause, – gå en tur, dyrke yoga, give sig god tid til frokost, er eksempler på gode, nye vaner.
For høj hastighed sætter kvaliteten ned
At holde pauser, tilpasse opgaver og arbejdstid, så det passer i ens rytme og afpasse antallet af opgaver til det, der er realistisk at nå, er vigtigt, hvis man vil udføre opgaverne i en bedre kvalitet og have et liv uden stresssymptomer. Alt for tit er for høj hastighed nemlig med til at sætte kvaliteten ned og antallet af stress-symptomer op.
Links til god viden
Det Langsomme Menneske – Manifestet Kapitel 1, Trivsel. Hør Henrik Tingleff, aut. psykolog Pernille Rasmussen og hjerneforsker Troels Wesenberg Kjær. Radio4, 55 min. Åbner i ny fane.
Lægers empati forlænger levealder for patienter med Type2-Diabetes. Forskningsresultater fra Hajira Dambha-Miller, Ph.D., og tre andre forskere fra universiteterne i Cambridge og Oxford, Storbritanien, Annals of Family Medicine, 2019. Pdf, 8 sider, åbner i ny fane.
Coronatrivsel.dk – dig som leder. Møder primært ind. Redskaber og gode råd fra forskningsprojektet “Mental Sundhed og Arbejdsfællesskaber under Coronakrisen” (MESA) finansieret af Velliv Foreningen 2020-2021. Åbner i ny fane.
Coronatrivsel.dk – dig som leder. Arbejder primært på distancen. Redskaber og gode råd fra forskningsprojektet “Mental Sundhed og Arbejdsfællesskaber under Coronakrisen” (MESA) finansieret af Velliv Foreningen 2020-2021. Åbner i ny fane.
Ledelsesstile, ledelsesværktøjer og performance. Gennemgang af resultater fra undersøgelse udført for Lederne, 2020, af Tor Eriksson, Nina Smith og Valdemar Smith, Økonomisk Institut, Aarhus Universitet. Åbner i ny fane.
Revideret maj 2022.
Se også:
Nyhedsbrev, 200 timer tilbage, What-Not-To-Do-listen
Nyhedsbrev, Ledertrivsel på æske