Tak siger vi så – tak for denne gang, 2021, må 2022 vise sig lidt mindre begivenhedsrigt (eller lidt mindre isoleret…) Tak for vacciner, testcentre, kviktests og for at vi bor i et land, som trods (væsentlige) bump på vejen har formået at opfinde løsninger på den ene og den anden corona-udfordring.

Tak til mine kunder, som holdt sig i ro i sommermånederne, da vi flyttede til Sundkaj – stadig i Nordhavn. Og som meldte sig fra første arbejdsdag i august efter familiearbejdet (flytning) i den private biks. Normalt er der roligt efter sommerferien, men ikke i år. Mit bud er, at 2020 og første halvår af 2021 har sat sit præg på de fleste ledere. Og kroppen er så viseligt indrettet, at alle besværlighederne især viser sig, når det er overstået.

TIP: Tid til restitution?

Netop i sommeren 2021 var der nogenlunde ro, så det giver god mening, at kroppen kræver restitution oven på en så krævende periode, som alle har været igennem. Tak for den biologiske krølle, som sørger for, at vi ikke bare fortsætter, selv om vi allerhelst ville, til den næste bjergtop.

TIP til dig som leder: Hvis du har haft et hårdt år uden – ordentlig – pause, så benyt dig af januar og/eller februar. Vi har alle brug for det. Det er væsentligt sjovere at holde fri, når man bare er overbelastet og træt helt ind til knoglerne. Og noget bøvlet, hvis man venter så længe, at kroppen af sig selv siger fra og man ikke selv kan bestemme frit.

TIP: Er du på rette plads?

Tak til Nordhavn, som bliver ved med at udvikle sig samtidig med, at landsbystemningen fortsætter. Og til den nye ejerforenings bestyrelse, som lader mig træde ind som detaljeorienteret næstformand med fokus på økonomien. Næstformandsposten er meget bevidst. Hvis jeg er formand, tager min ansvarsfølelse og mit detalje-fokus over. Det er ikke godt for hverken mit eller andres helbred og humør. Hvis jeg er menigt medlem, forsøger jeg at overtage roret fra formand og næstformand – og det er heller ikke fikst for hverken helbred og humør 🙂

Tip til dig som leder: Er du rigtigt placeret? Bliver du overmandet af alle de opgaver, som de andre ikke får løst (ordentligt), så det er lettere at gøre det selv? Er du kørt træt i at have det fulde ansvar? Kan du mere, end du får vist i dagligdagen? Eller – nok så vigtigt: Kan du lide mennesker? Som leder skal du kunne lide at arbejde med mennesker, og det er som regel noget værre bøvl. Man bliver aldrig færdig, som Stine Bosse, tidligere CEO i Tryg, beskriver det (læs mere her, foredrag på CBS, åbner i nyt faneblad)

Tip: Er du muggen?

Sidste år før jul var jeg corona-muggen (se blogindlæg: nu-bliver-det-lysere). Det slap jeg (og mine omgivelser) for i år. Jeg fortæller helst ikke om eksempler fra mine kunder, derfor bruger jeg mine egne. Ikke fordi det er særligt interessant, men fordi det kan være en lettelse at vide, at humøret går i bund hos alle, når der har været for meget.

Tip til dig som leder: Hvis du går og er muggen, irritabel, rastløs, er det ikke som regel ikke dine medarbejderes, kollegers, partners, børns eller de andre bilisters fejl. Selv om det tit kan virke sådan, når man står i det. Vent lige med at blive skilt, sige jobbet op eller fyre medarbejderen til du er udhvilet – bogstaveligt og i overført betydning. Så har du den rationelle del af hjernen på plads også, og kan vurdere, om der er behov for store ændringer. Og det er der indimellem.

Tak for et gammelt, godt brugt år. Lige om lidt kommer et spritnyt 2022.

Godt nytår 🙂