Solen skinner og sommerferien er lige om hjørnet. Men de sidste uger op til ferien er typisk travle. Mange opgaver skal gøres færdige. Samtidig er vi ved at trænge til ferie, lunten er kortere.

Pludselig opstår konflikter på grund af småting og uenigheder, man ellers plejer at kunne finde en løsning på.

Jeg har selv næsten lukket butikken og er på vej på tidlig sommerferie. Det er efterhånden fast procedure her i firmaet, at jeg ikke planlægger møder eller andet de sidste to uger i juni. Det er alligevel et tidspunkt, hvor mange møder bliver aflyst, hvor forberedelsen halter, og hvor der er risiko for at træffe forkerte beslutninger.

En fest med løse ender

I stedet bruger jeg tiden på at være testlæser på et manuskript, takke ja til frokostinvitation og gåtur ved vandet, forberede et vigtigt haste-indkaldt møde. Og derudover rydde op, skrive nyhedsbrev (done, om lidt), få samlet op på hjemmeside, teknik og fornøjer mig med de løse ender.

24 procent af danske ledere er alvorligt stressede

De seneste tal (2022) for ledertrivsel i Danmark viser, at 24 procent af de danske ledere er alvorligt stressede.

Det er en stigning fra 2017, hvor tallet lå på 16-18 procent.

Derfor er sommeren særlig vigtig i år. Det er vigtigt at få lukket godt ned for opgaverne og få en god, lang ferie med fokus på restitution. Her får du en række redskaber og gode råd til dig som leder, mellemleder eller medarbejder.

Nyt motto: Vi vil ikke skændes før sommerferien. Vi fikser det i august 🙂

Rigtig god sommer

Bedste hilsner

Lis

Så er sommeren kommen – og ferien venter lige om hjørnet. Inden du kan lukke ned for computer, mail, mobil, teams-møder og sidste-øjebliks-opgaver på det virtuelle eller fysiske kontor, skal du lige igennem det sidste sprint inden lukketid.

De sidste uger inden sommerferien er ofte hektiske. Første uge i sommerferien er man bare flad. Eller er syg. Eller skal skynde sig på ferie. Men du kan få mere overskud og overblik før, under og efter sommerferien. Ledertrivsel og god planlægning er ikke bare til gavn for dig som leder. Det smitter også af på dine medarbejdere og din familie og venner.

Download sommergaven: Lettere Ledelse – Gode råd til en god sommerferie (Nyt vindue, PDF, 10 sider)
forretningsrejser

Få overskud og overblik tilbage sommeren over

Vil du eller din mellemleder sikre, at overskud og overblik er tilbage, inden arbejdet tager fat igen?

De seneste tal for ledertrivsel viser, at 24 procent af de danske ledere er alvorligt stressede (Lederne, januar 2022.). Derfor har jeg åbent for ledere, der vil bruge de to sidste uger af juli og starten af august til at få styr på ledertrivsel og stress-symptomer.

Vælg et af de tre ledersparringsforløb, som alle starter virtuelt/pr. telefon.

forretningsrejser

Forretningsrejser er ofte lig med en fuld kalender med program for både formiddag, eftermiddag og aften. Men værter og gæster taber pusten, når programmet er for tæt.

Planlæg forretningsrejsen med pauser og tid til ingenting , når du er vært eller selv skal rejse.